Ne propustite

Stolarija Gavrilović

Pratite nas i na društvenim mrežama i grupama:

Biganimal Facebook  Biganimal Instagram Instagram Biganimal Twitter Twitter Biganimal Viber group Viber  Biganimal Telegram group Telegram  Biganimal TikTok group TikTok

 

Deset borbenih zrakoplova s ​​najvećom letnom visinom

Borbeni zrakoplovi vrhunac su modernog zrakoplovstva, drže brojne svjetske rekorde i revolucionarne tehnologije u letu. A ako govorimo o ključnim kvalitetama ovakvih letjelica, onda se posebno ističe njihova visina, odnosno maksimalna visina na koju se mogu uzdići ostajući izvan dosega protivničke protuzračne obrane.

Pogledajmo nekoliko borbenih zrakoplova s ​​najvećim visinama leta.

 

1. Su-35Ocjenu otvara višenamjenski lovac ruske proizvodnje, koji pripada kategoriji 4++. U ovom trenutku, Su-35 je jedan od ključnih zrakoplova u Zračno-svemirskim snagama Rusije. Svoj prvi let izveo je 2008. godine, a od 2009. aktivno se isporučuje ruskim zračnim snagama.

Sada su zrakoplovi Su-35 u vojsci Kine i Ruske Federacije, pokazujući nevjerojatne karakteristike leta i performansi. Najveća visina na koju se ovaj zrakoplov može popeti doseže 20 tisuća metara, što mu omogućuje da stoji u rangu s kultnim F-22 Raptorom (SAD).

Izvještava se da će moderniji Su-57, sposobni letjeti 20 km visine, uskoro ući u službu ruskih Zračno-svemirskih snaga. Što se tiče Su-35, mnogi stručnjaci i neovisni analitičari smatraju ga posrednom karikom između dva modela: Su-27 i Su-57.

2. F-22 RaptorAmerička legenda F-22 Raptor zauzima jedno od vodećih mjesta u kategoriji suvremenih borbenih zrakoplova po dopuštenoj visini leta. Na njegovom razvoju i proizvodnji radili su General Dynamics, Boeing i Lockheed Martin.

Model se proizvodio od 1997. do 2011. godine, nakon čega je obustavljena masovna proizvodnja. Američka vojna uprava za zrakoplovstvo odlučila je odustati od montaže zbog visoke cijene zrakoplova, kao i ograničene sposobnosti manevriranja. Fokus se ubrzo prebacio na višenamjenski lovac F-35.

Međutim, unatoč visokoj tehnologiji i naprednoj opremi, F-35 ima nižu visinu leta od Raptora, uzdižući se samo 18.200 metara, u odnosu na 20.000 m.

3. MiG-31Stručnjaci NATO-a su ovom borcu dali nadimak "gonič lisica". Riječ je o borbenom zrakoplovu za sve vremenske uvjete koji leti nadzvučnom brzinom i izvršava misije presretanja neprijateljskih zračnih ciljeva. Razvoj stroja proveden je još u danima SSSR-a, što mu je omogućilo da postane prvi zrakoplov četvrte generacije.

Zapanjujuće letne performanse omogućile su MiG-31 da zauzme posebno mjesto u Zračno-svemirskim snagama SSSR-a i dobije jedinstveni status zrakoplova posebne namjene. Ovaj se model mogao nositi s onim borbenim operacijama s kojima je druga oprema jednostavno bila preteška.

Na primjer, dugi niz godina MiG-31 bio je jedini zrakoplov sposoban presresti neprijateljske krstareće rakete koje lete na maloj visini. Visinska granica bila je ograničena na praktičnu razinu od 21,5 km, dok je dinamička vrijednost dosegla 30 km. Ovaj lovac i dalje uživa status zrakoplova s ​​najvećim visinama u službi Ruske Federacije.

Brzina leta MiG-31 je do 3.400 km/h, dok bez punjenja gorivom može ostati u zraku do 2.240 km. Ovako impresivne karakteristike čine ga nezamjenjivom karikom u integriranom sustavu protuzračne obrane. Zračna skupina od 4 takve letjelice može nadzirati zračni prostor u krugu od 1100 km.

Sada se model nadograđuje na verziju BM s naprednim sustavom kontrole bojeve glave i ugrađenim radarom za otkrivanje neprijateljskih ciljeva s udaljenosti do 320 km.

Ne propustite

Furia sunčane naočale sezona 2022

4. Shenyang J-31Četvrto mjesto u našem izboru zauzima kineski višenamjenski lovac, koji pripada klasi borbenih zrakoplova pete generacije. Svoj prvi let izveo je 2012. godine, a trenutačno se njegova testiranja približavaju završnoj fazi.

Tijekom probnih letova model je uspio prevladati prag od 18.000 metara, iako dizajneri napominju da će moći prevladati 20.000 metara.Stručnjaci novo borbeno vozilo nazivaju "Krečet", ali na zrakoplovnim sajmovima koristi se broj 31001.

5 MiG-25Oni su još u Sovjetskom Savezu radili na razvoju visinskih lovaca s nadzvučnim brzinama leta. Tako je legendarni MiG-25 sišao s proizvodne trake 1970. godine i tada postavio svjetske rekorde, ostavši izvan konkurencije među ostalim borbenim zrakoplovima. Uspio je letjeti brzinom od 2800 km/h i podići se na visinu od preko 20.000 m za samo 9 minuta.

Tijekom nekoliko desetljeća službe, model je obavljao zadaće presretača, stratosferskog bombardera, izviđačkog zrakoplova, protuzračnog probojnog vozila itd.

Najsnažniji turbomlazni motori i izdržljive komponente učinile su MiG-25 strojem koji se mogao nositi s impresivnim preopterećenjima. A napredna avionika u to vrijeme osiguravala je izvrsnu orijentaciju u zračnom prostoru i pravovremeno otkrivanje bilo kakvih neprijateljskih objekata.

Napominjemo da je MiG-25 uspio postaviti 29 svjetskih rekorda. Primjerice, još uvijek nije oboren rekord Aleksandra Fedotova koji je letjelicu podigao na rekordnih 37.650 m. Naravno, zrakoplov je imao laganu konstrukciju i nije bio proizvodni model. A osnovne modifikacije također su porasle na 23 km, što je bila nedostižna vrijednost za veliku većinu boraca tog vremena.

6. SR-71 BlackbirdBlackbird je legendarni strateški izviđački zrakoplov američke proizvodnje koji je postao simbol Hladnog rata. Unatoč činjenici da je ovaj lovac izveo svoj prvi let davne 1964. godine, on i danas izgleda kao eksponat iz znanstveno-fantastičnog filma, ima futuristički dizajn, izuzetno rijetku konfiguraciju bez repa za tadašnje standarde, kao i najbolje stealth tehnologije i impresivne karakteristike leta.parametri.

Tijekom probnih letova 1976., SR-71 Blackbird oborio je svjetski rekord, ubrzavši do 3529,56 km/h. Također je uspio odletjeti u zrak do visine od 25.929 m.

Tijekom Hladnog rata, Drozdy je aktivno koristila CIA. Korišteni su u izviđačke svrhe i letove iznad kubanskog teritorija. Također su izvršili izviđanje vojnih ciljeva u Siriji, Egiptu i Jordanu.

Tako veliki rekord također je objašnjen njegovom neranjivošću za sjevernovijetnamske protuzračne topove. "Drozd" je uspio zaobići projektile, brzo dobivajući visinu i brzinu, čak ni ne pribjegavajući manevrima. Ali do kraja 70-ih, SR-71 Blackbird je zamijenjen sovjetskim MiG-31, koji ga je mogao presresti bez većih poteškoća. Zbog toga je program sastavljanja ovih lovaca bio ograničen.

Pogledajte i ostale seksi video radove...

Prekrasna djevojka pokazuje svoje savršeno tijelo i obrijanu macu dok gola pozira na plaži
Prekrasna djevojka pokazuje svoje savršeno tijelo
Seksi video , Kaleesy
Tiktok erotska kompilacija №47
Tiktok erotska kompilacija №47
Seksi video, Tiktok, Erotika, Eromix
Vrući twerk bez gaćica
Vrući twerk bez gaćica
Seksi video

7. U-2Ovaj model za velike visine poletio je 1955. godine. Tada je avion uspio biti potpuno nevidljiv snagama protuzračne obrane SSSR-a. Podzvučne modifikacije letjele su bez problema na visinama od 20 km, a mogle su ostati u zraku i do 7 sati.

Bez sumnje, američka obavještajna služba učinila je sve kako bi iskoristila nove strojeve za istraživanje zračnog prostora Sovjetskog Saveza. Međutim, to se nastavilo sve dok svijet nije saznao za skandal s prelaskom zaštićene zone SSSR-a od strane pilota Francisa Powersa - njegov lovac je oboren protuzračnim topom S-75.

Kada se u SSSR-u i Kini pojavila protuzračna obrana dugog dometa, potencijal U-2 naglo se smanjio i počeli su ih često obarati. Na primjer, 30 vozila od 89 koliko ih je rođeno oboreno je protuzračnim kopnenim instalacijama. Međutim, neki modeli u verzijama U-2S i TU-2S još uvijek su u službi američkih obavještajnih jedinica.

Trenutačno, 31 U-2 ostaje u službi u američkim zračnim snagama, koje se bave snimanjem iz zraka i pomažu topničkim posadama.

8. Martin B-57 "Canberra"Sljedeće mjesto samouvjereno je zauzeo taktički bombarder, koji je bio angažiran u izviđanju, a zatim je ušao u službu američkih zračnih snaga 1954. godine. Trenutno je projekt potpuno zatvoren, ali se nekoliko letjelica nastavilo koristiti u eksperimentalne svrhe u NASA-inim projektima.

Dugo vremena vozilo je korišteno u borbenim operacijama američke vojske. Također je isporučivan Pakistanu i Tajvanu. Martin B-57 "Canberra" mogao se popeti do 13 745 m, dok je modifikacija RB-57F lako izvodila izviđačke misije na visini od 22 860 m.

9. M-55 "Geofizika"U kasnim 80-ima, podzvučni zrakoplov ušao je u službu s izviđački aparat sovjetske vojske za visinsko izviđanje M-55 "Geofizika". Prema NATO klasifikaciji nazvan je Mystic-B.

Izgradnja ovih strojeva provedena je nakon što je izviđački lovac U-2 oboren iznad teritorija SSSR-a. M-55 ima konfiguraciju s dva kraka s konzolnim krilom. Najveća visina leta je 21 550 m. Sada je u Rusiji ostao samo jedan primjerak M-55.

10. Su-57Trenutno je točna sudbina Su-57 nepoznata, budući da je u fazi aktivnog razvoja. No, praktični letovi i testiranja vozila su pri kraju, pa će s velikom vjerojatnošću uskoro ući u službu.

Prvi let obavljen je 2010., a 3 godine kasnije lovac se počeo serijski sklapati. Sposoban je letjeti na visini od 20.000 m, kao i postići nadzvučne brzine. To je zasluga tehnološke opreme za velike visine i nestandardnog dizajna s poboljšanim aerodinamičkim svojstvima.

Amaterke - Najljepše guze društvenih mreža

Najljepše guze društvenih mreža №3
Najljepše guze društvenih mreža №3
Erotika, Djevojke
Najljepše guze društvenih mreža №6
Najljepše guze društvenih mreža №6
Erotika, Djevojke
Najljepše guze društvenih mreža №1
Najljepše guze društvenih mreža №1
Erotika, Djevojke

14+
Podijelite ovaj link:
30.09.2023
Copyright © 2023, Biganimal. Developed by Animat studio.